06 51752875 info@feelingwel.nl
Selecteer een pagina

Voetzonereflex massage

Wat is voetreflexzone-massage?
Het hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten in de zogenaamde reflexzones. Door reflexpunten te behandelen herstellen we in het lichaam de energiebalans. De verbinding loopt via de zenuwbanen en meridianen (energiebanen). Organen en lichaamsdelen gaan beter functioneren, de gezondheid wordt bevorderd en de krachten van lichaam en geest komen vrij. Hierdoor is verbetering van het functioneren en herstel mogelijk.
Voetreflex massage

Tijdens de behandeling kunnen sommige reflexen gevoelig of pijnlijk zijn.
Dit geeft aan dat daar een blokkade in de energiestroom naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel zit.
Door de behandeling kan het zelf genezende vermogen van het lichaam aan de slag gaan en de blokkade op heffen.
Wat doet voetreflex:
•    Werkt stress verlagend
•    Werkt ontspannend en geeft energie
•    Geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing
•    Werkt preventief
•    Helpt bij rug-, schouder-, en overige gewrichtsklachten
•    Betere doorbloeding
•    Helpt bij bijvoorbeeld RSI, hoofdpijn, migraine, reuma, darmproblemen, PMS, astma etc.

Combinatie voetzone reflex massage met rug, nek en schouder massage.

Bij specifieke klachten van nek, schouder en rug is het raadzaam om deze combinatie te kiezen. Verkeerde houding, spanning, stress, verkramping leiden tot flinke overbelasting. Zo kunnen hoofdpijnklachten ontstaan doordat de spieren in de nek, rug en schouders te gespannen zijn en uiteindelijk verharden en spierknopen vormen. Door massage zorg je ervoor dat de spieren ontspannen, botten, pezen en weefsels flexibel blijven en dat lichamelijke pijn vermindert. Het werkt ook heel ontspannend voor lichaam en geest.

Door deze massage te combineren met voetreflex massage wordt de behandeling versterkt. Ons lichaam correspondeert met de zones op beide voeten. Door drukpuntmassage op de voet stimuleer je het zelf genezend vermogen van organen, spieren en lichaam. Het gevolg is een betere doorbloeding, energie doorstroming en afvoer van afvalstoffen.
De massage van rug, schouder en nek is vooral gericht op de spieren, lymfe en pezen op de huid en voetreflex gaat dieper in het lichaam van binnen aan de gang, dus beide wordt dubbel aangepakt.

Voetzonereflex